En stor ledare och politiker

En stor ledare har idag meddelat att han informerat Liberalernas nomineringskommitté att leta efter sin efterträdare inför kommande landsmöte i november i år. Jan Björklund har varit och är en förebild för mig inom politiken. Han har personligen gett mig motivation och energi i mitt eget engagemang.
Jag vet inte hur många gånger jag hört honom hålla tal men vid varje tillfälle är jag så förvånad över att tiden bara flugit iväg tack vare att jag blivit så inspirerad. Han är en mästare i att vara tydlig och att ge konkreta exempel på poltiska utmaningar och hur dessa skall lösas. Storytelling genom att ta med åhörare in i konkreta livsöden som motiverar poltiska val är något han bemästrar så galant.
Vi har gjort många studiebesök tillsammans och även där har jag imponerats. När vi besökt flera olika ställen under en dag så märks det så tydligt att han är oerhört proffesionell. Han är påläst inför varje besök. Straxt innan varje enskilt besök så går han igenom vad besöket kommer att handla om så vi har samma tankar och info. När vi kliver in genom dörren så märks hans pondus och hur han ”äger” lokalen. Snabbt finner han något som tonar och gör honom som en i gruppen. Spela bortennis med några skolbarn eller prata med någon av de anställda om något gällande dennes arbete. Under själva besöket visar han på både kunnighet inom verksamheten som gör att han kan ställa rätt frågor och som sedan gör att de vi besöker känner att de på riktigt kan dela med sig om sin vardag och de frågor som de själva vill förmedla.

Han har av Marcus i TV4 fått betyget som den partiledare med mest humor och det bevisar han gång på gång. I partiledardebatter brukar han få toppbetyg efteråt.
Tyvärr och det som egentligen är viktigast är att det konstigt nog inte gett reslutat i riksdagsval. Jag har gjort vad jag kunnat för att stå upp och stötta Jan som partiledare. Jag har varit bergsäker på att lyftet skulle kommit i riksdagsvalet men tyvärr blev det återigen ett riksdagsval där Liberalerna återigen misslyckades.
Jan visade på en enorm strategiskt förmåga att efter detta dåliga val ändå lyckas med att sätta Liberalerna i fokus och som avgörande parti i Regeringsfrågan.
Att trots ett misslyckats val ändå få igenom att Liberalernas viktigaste valfrågor kommer att verkställas under kommande mandatperiod måste vara ett historiskt unikt mästerverk. När bläcket nu torkat i denna överenskommelse och fördriktningen tagits ut så är det helt rätt att lämna över till någon annan.
Jan är för mig en förebild och jag har så mycket personligt att tacka för. Jag tycker vi valde fel väg i regeringsfrågan men är klart imponerad över framförhandlade Liberala frågor.
Media har under eftermiddagen idag frågat om vad jag tycker om dagens besked och jag har svarat så här:
SVT
P4
NLT

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.