Abrigo Rainha Sílvia

I gårkväll var jag på ett mycket inspirerande och fantastisk föreläsning i Nicolaigården i Lidköping. Det var om mödrahemmet i Rio De Janeiro eller som det också heter,drottnings Silvias mödrahem. Det är ett hem för gravida kvinnor och deras barn i slummen yttersta utkant.
Det var platschefen och pastor Stefan som berättade sin och hemmets historia.
Han kom till Rio som sjömanspräst under början av 80 talet och upptäckte då alla dessa gatubarn som levde i otrolig misär och ofta neddrogade. Under en middag pratade han som naturligt blir med några bordsgrannar om just gatubarnen. Han fick då en fråga av någon kring bordet: ”Varför pratar du bara om dessa barn?, Varför nämner du inte deras ensamma mammor?” Han reagerade och på hemväg gick det upp för honom vad han skulle göra. ”för varje ensamt övergivet barn finns en ensam övergivande mamma”.
Han startade upp mödrahemmet för blivande mödrar och har som långsiktigt mål att de framförallt unga (ibland 13 år) mödrar skall inte ”tas om hand” de skall hjälpas att hjälpa sig själva till ett bättre liv. Därför ingår när man bor på hemmet i allt mellan 6 ån till 2år utbildning och stöd att växa som människa.
En av alla berättelser han nämnde var en händelse som visar på vad rätt detta är.. En kvinna kom till hemmet för en tid sedan med en lång välväxt yngre man. Hon frågade om han kände igen henne, hon hade bott där som en av de första kvinnorna. Hon pekade på den yngre mannen och sa här är lille… som föddes här och nu har han tagit universitetsexamen. Visa pastorn betygen.
Detta hem är helt finansierat av ideella medel och de gör verkligen skillnad.
Läs mer

Tänk vad underbart det händer här i olika delar av världen och det skapas av människor på samma sätt som människor skapar kaos och lidande i bl.a. Syrien. Låt oss kämpa för det goda och göra vad vi kan som varje enskild människa.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *