Dödens väg blir gemenskapens väg

Nu är det äntligen dags, E20 byggs om till fyrfältsväg och Skaraborg får den satsning vi så väl behöver.
En fyrfältsväg genom Skaraborg har betydelse för människoliv, miljö, näringsliv och framtidsanda.
Satsningen är möjlig tack vare att alla kommuner i Skaraborg, Regionen och närings-liv visat enad front och gemensamt visat vikten av vägens betydelse.

Behovet av fyrfältsväg har varit stor i många år och nyligen fick vägen ännu en ned-gradering genom att Trafiksäkerhetsverket av säkerhetsskäl sänkte hastigheterna på flera delsträckor med anledning av den dåliga standarden. Detta har varit en lösning som varit nödvändig men absolut inte en långsiktig lösning. Nu vänder vi trenden gällande E20.
Vikten av upprustning av E20 är stor inte bara gällande att vi vill undvika oerhört tragiska olyckor utan också för attraktionskraften för vårt geografiska område. Våra företag ställer krav på bra transportmöjligheter av råvaror och färdiga produkter för industrin. Vi som enskilda personer behöver bra transportmöjligheter till och från arbete, studier och annat.

Denna transportväg – en av Sveriges fyra viktigaste leder – är både en förbindelse för inhemsk trafik till hamnen i Göteborg och en förbindelseled för transittrafik mellan Finland och Danmark.
Enligt Trafiksäkerhetsverket hör E20 till de mest olycksdrabbade europavägarna i Sverige. Samtidigt är vägen en arbetsplats för yrkeschaufförer från hela landet. Långtradarchaufförer hamnar dagligen i situationer där olyckor är nära och tyvärr emellanåt inträffar

Vi är stolta att representera ett parti som ingår i en regering som återigen levererar och nu även tagit tag i en av Sveriges viktigaste vägar.
Trots en historiskt rekordstor satsning på infrastruktur så har önskemålen varit det tredubbla. I en prioritering bland många viktiga infrastruktur projekt runt om i landet har den gemensamma kraftsamlingen bland kommuner och näringsliv i Skaraborg visat sig framgångsrik och därför prioriteras nu E20.
Vi kan nu efter många år släppa denna fråga som varit som ett bromsok och fokusera på nästa steg i vår regionala utveckling med tillfartsvägar och annan infrastruktur.

Det här inlägget postades i Folkpartiet, Folkpartiet Skaraborg, Riksdagsval, Skaraborg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *