E20 dödens väg

Nu i sommar har det återigen varit många olyckor på E20 och den senaste skedde mycket tragiskt i går när en bil och en lastbil krockade. Jag hoppas verkligen att de inblandade klarar sig och inte får allvarliga men efteråt.

E20 är fortfarande trots att vägverket tvingats att minska hastigheten, sätta upp mängder av fartkameror och göra stora delar till 2+1 väg en mycket dålig och farlig väg.

Upprustningen av vägen har motarbetats av Miljöpartiet som tagit nacktag på Socialdemokrater och Vänsterpartister i Regionstyrelsen. I våras tog regeringen ett beslut att skjuta till pengar för att bygga om E20 genom Skaraborg till en 2+2 väg och det är inte en dag försent. Jag minns när jag som barn åkte med i familjens bil till Göteborg och såg skyltar med bygg om E3 (som den hette då) till motorväg och det är nu ca 40 år sedan.

Problemet vi har i dag är att Miljöpartiet vill fortfarande inte att vi satsar pengar på E20 och risken är mycket stor att de i värsta fall och vi får ett regeringsbyte tar det i nackgrepp de gjort på S och V i Västsverige även på riksnivå och då dras beslut och pengar tillbaka.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *