Ett rättvist samhälle

Ett rättvist samhälle
Livet är inte rättvist vilket är svårt att säga emot då vi föds till olika förutsättningar. Detta kan vi inte göra så mycket åt men det som går att göra något åt är allt därefter.
• Vi måste ha en skola som har kontrollsystem för att i tid fånga upp de barn som har större behov än andra och därefter hjälper dem på traven.
• Alla barn måste få den bäst möjliga och rättvisa skolgången och därmed bör skolan förstatligas alt än mer regleras och då även ekonomiskt. Det skall inte vara skillnad på skolor mellan kommuner beroende på prioritering och/eller total ekonomi. Det skall heller inte vara skillnad på förutsättningar beroende på bostadsområde.
• Lönerna måste vara jämlika. Lika lön för lika arbete. Lönen skall enbart skiljas via viljan till ansvar och prestation för samma jobb oavsett kön. Detta resulterar även i rättvisa pensioner.
• Starkt socialt och ekonomiskt trygghetsnät som fångar upp de som vill men av olika anledningar inte kan.
• Möjligheter till högre utbildning måste vara möjlig för så många som möjligt.
• Rätt sjukvård på rätt tid till rätt person. Sjukvårdens möjligheter till prioritering måste stärkas så att vi hamnar på rätt vårdnivå och i rätt tid. För att kunna priorietera rätt så måste kunskapen om män och kvinnors symptom fortsatt utvecklas.

Detta var bara några exempel på områden som triggar mig i det politiska arbetet och ger mig motivation och energi.
Vi måste alla hjälpas åt där vi har möjlighet att påverka för att få ett så rättvist samhälle som möjligt.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *