Hur kan IS få fortsätta sin framfart

Hur kan den islamska terrorgruppen IS få fortsätta sitt blodiga erövringståg utan att världen enas och stoppar dem? Det är nu ca fyra år sedan den arabiska våren startade genom att medborgarna i land efter land ställde sig upp, gjorde uppror och tog över makten över sina länder. Tyvärr är det som kan associeras med vår inte nått flera utav länderna än i dag och i Syrien är det tyvärr värre för befolkningen än det någonsin varit.

Svårigheten att lösa upp knutarna och få ett slut på kriget har inte hjälpts av att det är flera stridande parter som var och en slåss för sin sak och en önskan om att få ta över.  De som på sista tiden fått luft under vingarna och erövrar mer och mer mark och lägger beslag på större och större område är den islamska terrorgruppen IS. Problemet med dem är inte bara att det nu är ytterligare en part som är med i kriget utan det är på det sätt de hanterar befolkningen där de drar fram. De kallblodigt mördar barn och män samt för iväg kvinnorna. Man kan tyvärr bara ana vad som därefter sker med dessa kvinnor och det är mer än förfärligt.

Där de erövrat mark ”utropar” de Kalifat vilket innebär att folket tvingas leva under mycket stränga förhållanden och avrättar de som inte följer deras lagar. Korsfästning är inte ovanligt och används i avskräckande syfte.

Den enda ljusglimt jag kan se med detta är att nu borde hela världen i FN kunna enas om att gå in och städa undan förtryck och skapa stabilitet. Tidigare var det svårt att få Kina och Ryssland med på att agera gentemot Syriens regim men nu är det en annan fiende som uppenbarat sig och då borde det vara lättare att kunna enas och då ta konfliken i Syrien med på köpet så att folk slipper fly från sitt land.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *