Miljöpartiet överklagar E20 beslut

Noterar att Miljöpartietet inte ger sig i första taget gällande att motverka en säker och bra E20. För första gången någonsin är samtliga kommuner i Skaraborg ense om att nu måste E20 byggas ut till fyrfältsväg även på den sträcka som går genom Skaraborg. Allt för många olyckor har inträffat med många gånger dödlig utgång för att negligera vikten av att vi alla måste göra vad vi kan för att en gång för alla få till en säker väg. Näringslivet och Skaraborgs utveckling behöver bra infrastruktur och där går E20 som en pulsåder rakt igenom hela Skaraborg. Förstärks och utökas inte denna pulsåder snarast dräneras hela Skaraborg på nödvändig energi. Miljöpartiet har försökt att motverka detta i så gott som samtliga kommuner i Skaraborg liksom i Regionfullmäktige. När vi nu nått så långt som att samtliga kommuner enat visar sitt stöd är det katastrofalt att Miljöpartiet i Hjo försöker köra in en kil i detta och därmed sabotera enigheten.
När det gäller infrastruktur och kommunikation vore det på sin plats om Miljöparitet i stället fokuserade på att infria sitt vallöfte i regionvalet om att införa enhetstaxa med samma biljettpris oavsett avstånd dvs. alla resor inom regionen skulle kosta lika mycket, hur långa eller korta de än är. Ni vann Regionvalet med detta löfte, fokusera nu på att få till det istället för att sätta käppar i bilhjulen.
Oavsett var man bor i vårt avlånga land så har man önskemål och förbättringar av infrastruktur i sitt eget närområde. Dessa önskemål skall sedan prioriteras i en gemensam infrastrukturplan. Om vi fortsätter sända signaler om att vi själva inte är överens om att vilja ha en satsning på E20 varför skulle vi då prioriteras in framför andra delar av landet som är eniga och slåss för sitt närområde.
Jag är stolt över Folkpartiet som agerar med en enad front på alla beslutsnivåer och i hela Skaraborg om att det nu är dags att bygga ut E20 till fyrfältsväg.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *