Motor men inget bränsle ger dålig styrfart

Varför kommer inte Regeringen och då framförallt Stadsminister Löfven igång med den nya regeringen? Ja svaren är säkert lika många som alla som försöker hitta en förklaring. För egen del ser jag några tydliga ”parametrar” som skapat denna låsning vi i dag upplever.

1) I valrörelsen betonade många att det sällan varit så tydliga skillnader mellan Alliansen och S/V och MP. Alliansen hade svårt att finna nya frågor utan ville i mångt och mycket få förtroende för den politik som förts de senaste 8 åren. S/ V och MP tror jag kände att nu satsar levitra 20mg uk ndc vi allt på ett kort och visar på alternativ politik och gick därför till val på att riva upp och ändra inriktning på Svensk politik. Därför är de olika budgetförslagen helt olika i dagsläget med helt olika vägval. Det skiljer inte i enstaka frågor utan i helhetssynen.

2) S kunde och ville inte visa på hur de skulle bilda regering innan valet vilket gjorde att det inte fanns något budget alternativ klart förrän det nu presenteras och har förhandlats fram mellan MP, V och med påverkan av LO. Denna budget som nu presenterats tillgodoser just politik och krav från inblandade parter och det har varit själva syftet med den budgetprocess som varit. Dvs det är ett paket med Grön/Röd politik som finansieras med hjälp av budget förslaget. Det finns inte i paketet något utrymme för några andra partiers politik och har heller inte varit avsikt då man velat gå en helt annan väg med ny regering.

3) S / V och MP har inte haft för avsikt att släppa in andra åsikter och tankar i själva budgetprocessen och det är själva tanken med att göra en budget dvs den skall som sagt finansiera vad man vill göra.

När nu SD säger att de kommer att ändra och inte hålla sig till den praxis som gällt som innebär att man lägger fram en budget och röstar på sin egen utan nu skall rösta på andra partiers i stället så blir det därmed problem. Men att alliansens partier i opposition skulle rösta på Regeringens med motivering att de skall kunna driva sin politik som ju handlar om att riva upp och ändra på den politik som alliansen skapat och tror på är givetvis helt omöjligt. Detta förstår förhoppningsvis alla men att buffligt skylla på andra att ta ansvar är enklare men inte trovärdigt.

En liknelse som kanske är långsökt.

Har jag ett företag som jag tror på som planerar utvidgning av verksamheten med nyanställningar som medel kan jag inte stötta en budget som går ut på att avskeda personal och sedan tycka det är att ta ansvar. Då tror jag ju inte på mitt eget företag och dess planer.

Jag hoppas och tror att S kommer att backa hem bilda egen regering som förhandlar med nästa alla partier för att få igenom en budget. MEN då handlar det om att inblandade partier måste få igenom de för dem viktiga frågorna Det är det som varit alliansens storhet… det fungerar inte om det bara är ett partis frågor som skal finansieras och övriga stötta detta.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *