Nu händer det det saker inom vården i Västra götaland

Vi Liberalerna är pådrivare för stora förändringar inom strukturer och prioriteringar inom vården  i Västra Götaland. För egen del är jag gruppledare för Liberalerna inom Hälso och sjuvårdsnämnden i Skaraborg med ansvar att  beställa, styra och följa upp förebyggande och utförande vård enligt ett behov i Skaraborg.

I massor av år, (oändligt många år) har det pratats och pratats om att psykiatrin inte fungerar. Nu ser vi till så att verksamheten får resurser att just förbättra. Vi tillför i budgeten ett tillskott på 250 mkr till just psykiatrin för att klara detta. En strukturförändring är att vi under året skall starta upp med ett projekt där vårdcentralaer tillförs kompetens inom psykiatrin för att klara av ”första linjen” och därmed minska trykcet på BUP och vuxenpsyk så att de kan minska köer och ta hand om de med tyngst behov.

Vi inför i hela Västra götaland Skaraborgs ( Lidköpings) modellen för närsjukvårdsteam som möjliggör för äldre att bo kvar hemma längre och får en läkare och sköterska som gör hembesök istället för att jag skall behöva åka till sjukhus med väntetider och jobbiga transporter. En egen läkare som gör hembesök har sedan länge varit en viktig fråga för oss Liberaler och nu genomför vi det.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *