Svar till Miljöpartiet

Miljöpartiet svarade i Hjo tidning samt Skaraborgsbygden på mitt förra inlägg med att fokusera på att det var hemskt att av mig kalla det för sabotage när de nyttjade sin lagliga rätt att överklaga.
Här följer mitt svar på detta:

Det är ingen och kommer troligen heller inte att vara någon som anmärker på MP inte skulle ha sin fulla rätt att överklaga ett kommunalt beslut. Däremot beklagar jag att MP utnyttjar denna rätt i just denna fråga för att just sabotera den enighet som nu råder i hela Skaraborg för första gången gällande E20. Detta är en viktig signal när regeringens budget gällande infrastruktur skall fördelas. Möjligheten för näringsliv och därmed möjligheten till arbete i hela Skaraborg är till stor del beroende av bra infrastruktur och då inte enbart gällande tågtrafiken.
Förutom alla oerhört tragiska olyckor som inträffar på E20 år efter år som bara det berättigar att bygga ut E20 till fyrfältsväg. Det handlar även om att få en trafikrytm som gynnar miljön. Hur gärna vi än vill ha mer godstrafik på järnväg är även lastbilstrafiken nödvändig och kommer med största sannolikhet att öka. Det innebär som idag att köer bildas och vid möjlighet (eller chansning) till omkörning blir det fartökningar och därmed uppstår den ryckiga och både för miljön skadliga och för trafikanter olycksskapande trafiken.
Länsförsäkringar i Skaraborg har gjort en utredning i frågan och kommit fram till att nuvarande alternativt en 2+1 väg i förhållande till vad en 2+2 väg skulle innebära i försäkringspremier. De bedömer att försäkringspremierna skulle kunna minskas med ca.10 % om en 2+2 väg byggdes. Lägg därtill all trauma för enskilda personer liksom alla sjukvårdskostnader som kunde undvikas.
Noteras kan även att om man färdas E20 från start till slut är det minst fyra filer och hög standard på så gott som hela vägen genom Europa så när som på genom Skaraborg. Man kan undra vilka signaler det sänder gällande vikten och framtiden för Skaraborg.
För möjligheten att utveckla Skaraborg gällande näringsliv, minskade olyckor bättre miljö så skulle jag önskat att MP i Hjo insåg vikten av ett enat Skaraborg. Nu nyttjar man istället sin rätt att överklaga det beslut fullmäktige i Hjo vars avsikt var att även Hjo ville stå eniga med övriga kommuner gällande Skaraborgs framtid.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *