Våren är på väg

Det verkar som om vintern aldrig hittade hit i år. Rent spontant kan jag tycka det är rätt skönt men jag måste erkänna att det på samma gång finns en känsla av skräck i bakhuvudet för att vinterns frånvaro beror på att vi förstört vår miljö. Vi måste komma ihåg att det är just vår miljö som vi människor naggar på och inte jorden som sådan. Jorden kommer att överleva människan och liv kommer med största säkerhet att finnas men inte i form av människor och många av de nuvarande djurarterna. Jag väljer att vara positiv och tro att vi kommer att lösa detta. Jag försöker till viss del leva efter Walt Disneys övergripande tanke ”kan jag drömma det så kan jag skapa det” (men kanske än mer efter inget är omöjligt, det omöjliga är bara ej genomfört ännu).

När det gäller miljön är min teori den att vi kommer räddas av två teorier men motverkas av en teori.

  • ”Olja kommer aldrig att ta slut”. I takt med att oljereserverna minskar så kommer oljan att bli dyrare och dyrare vilket gör att de sista oljefyndigheterna kommer att vara för dyra för att kommersiellt användas. I takt med att miljön blir sämre kommer priset för att http://www.achaten-suisse.com/ inte ändra beteende att bli så dyrt att vi gör miljömässigt bättre val.
  • ”Tekniken fördubblar sin kapacitet var 24månad” Moores lag som först gällde antalet transistorer på ett mikrochip och uttalades av Intels grundare Gordon E Moore. Nu är den utökad till att kallas ” The law och accelerating returns” och är applicerbar på just teknikutveckling. Framtidens lösningar ligger i just framtiden och inte att som en del politiker förordar att gå tillbaka i utvecklingen. När det gäller vindkraftverk så ökar kapacitet och kostande för framtagande minskar, när det gäller solceller så ökar kapacitet och kostnaderna minskar osv.
  •   ”Man lever inte för evigt”. Tyvärr så motverkas enligt min mening ovanstående två teorier av just det faktum att vi som människor lever en begränsad tid. Det jag förstör genom dåligt beteende visas först om flera år och därför blir inte jag straffad och får ta konsekvenserna av detta. Det är samma synsätt som när man i Kina och andra länder säger att varför skall inte vi få ta del av det konsumtionsmönster som västvärlden haft tidigare bara för att vi är så många och kommit upp i den nivån först nu.

Ja, som sagt detta var lite teoriserande som kom över mig just nu när våren är i antagande. För egen del gör jag helt klart inte allt jag kan för att motverka miljöförstöringen men jag försöker verkligen tänka mig för. Jag kör inte bil i onödan, jag tar så gott som aldrig bilen om jag skall hålla mig inom Lidköping. Jag har delat in året så att jag vinertid åker buss eller tåg istället för att ta bilen och jag handlar ekologiskt och gärna närodlat. Men det finns mer att göra och att skriva just denna artikel är även det ett bidrag. Vi får hjälpas åt så vara barnbarn och deras barn kan njuta av våren precis som vi har förmånen att göra i några månader nu.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *