Värna centrumhandel

Insändare i NLT

Liberalerna i Lidköping värnar centrumhandeln.

Centrumhandelns utveckling

 

Det politiska uppdraget på kommunal nivå är att skapa möjligheter, riva hinder och styra kommunen i den riktning som gynnar kommuninvånarna bäst.

Från Liberalerna ser vi mycket gärna en etablering av fler butikskedjor i Lidköping för både ökad handel och arbetstillfällen. Det vi dock är rädda för är att de som redan idag åker till Lidköping för att handla liksom var vi Lidköpingsbor handlar kan få ett förändrat mönster. Vi ser gärna dragplåster i form av butikskedjor där vi kan få den bilism som idag passerar förbi på riksväg 44 att stanna till. Vi har dock för Lidköpings framtid inte vunnit mycket på detta om det samtidigt inte finns en plan för hur dessa personer skall lockas in till Lidköpings centrum.

Lidköping centrum och den miljö vi har där är hjärtat av Lidköping och samtidigt en attraktionskraft för turism, nyinflyttning och näringslivsutveckling som vi så väl behöver.

Liberalerna ser en möjlighet i att om vi skapar förutsättningar för att enkelt komma in till centrum och där kunna visa upp en annan typ av handel och miljö via de genuina butiker och bebyggelse vi har i centrum så får vi det bästa av allt.

För att detta skall vara möjligt fordrar det dock både en enkelhet i att kunna parkera liksom att gå över till betalningsfri parkering via P-Skiva. Vi har i kommunfullmäktige två gånger motionerat om detta men av majoriteten i Lidköping fått avslag bägge gånger. Vi tror likafullt på att vi måste agera för att skapa likvärdiga möjligheter för handel i centrum som i de köpcenter som finns och kommer att etableras. Det finns inget som tyder på att den frihet som användande av bilen har kommer att minska. Med den teknikförändring som sker med avsikt att göra bilen allt mer miljövänlig kommer bilen att ha en given plats i ett modernt samhälle liksom fordonsindustrin i sig även i framtiden.

Vi ser gärna ett eller flera parkeringshus i anslutning till centrum och gärna med solpaneler på taket så att elbilen kan laddas med solenergi medan man fikar och shoppar i centrum. Vi måste stimulera en bättre miljö samtidigt som vi både ser och skapar möjligheter för ett framtida Lidköping.

Pär Johnson, Liberalerna i Lidköping

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *